Het antwoord hierop is kort en duidelijk: nee!

Facebook staat dit nl. niet toe:

“Het is in strijd met de gebruiksvoorwaarden van Facebook om meerdere accounts te hebben, ongeacht het doel. Als je al een persoonlijk account hebt, mag je geen zakelijke account maken, wat de reden hiervoor ook is.” Lees hier meer: http://www.facebook.com/help/?page=721&hloc=nl_NL

Wat houdt dit praktisch in?

Het betekent dat als je voor jouw werkgever een bedrijfspagina zou aanmaken, je daarvoor je persoonlijk profiel – dus met privé e-mailadres – moet gebruiken. Of als je voor je eigen bedrijf zowel een persoonlijk profiel en een bedrijfspagina wilt hebben, je daarvoor maar één e-mailadres kunt gebruiken.

Wat zijn de gevolgen hiervan?

Het is hierdoor moeilijker om privé en zakelijk gescheiden te houden op Facebook. Dit is met name het geval wanneer je hebt ingesteld dat je berichten wilt ontvangen op je e-mailadres zodra er updates zijn.

Voor je bedrijfspagina, kan je beslissen om geen e-mailmeldingen te ontvangen door het niet aan te vinken:

Tagged with:
 

3 Responses to Kan ik een zakelijk en privé e-mail adres hebben op Facebook?

 1. franklin says:

  Hallo,

  Ik heb een prive account
  Op mij prikbord heb ik geen icoontje’s meer, om link en een video fragmenten te delen.
  Vanaf gisteren is dit gebeurd.
  Weet je hoe dit mogelijk is.

  Ik hoor het graag.

 2. Bernadette says:

  Dag Franklin, wat vervelend. Het blijkt dat meer mensen er last van hebben, zoals op het Facebook Forum te zien is. (http://www.facebook.com/topic.php?uid=2309869772&topic=17057#topic_top). Er worden hier een aantal suggesties gedaan maar die werken helaas niet voor iedereen. Ik raad aan om hier ook te melden dat jij ook dit probleem hebt. Er wordt ook aangeraden om een ‘fout’rapport naar Facebook te sturen en het op die manier op te lossen: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=links_bug. Kijk voor de zekerheid ook eens onder Account/Privacyinstellingen/Toepassingen en Websites-instellingen bewerken/Gegevens die toegankelijk zijn via je vrienden/Instellingen bewerken: Mijn links en Mijn videos moeten aangeklikt zijn. Of je kan ze even uitvinken, wijzigingen opslaan en dan toch weer aanvinken en wijzigingen opslaan. Misschien dat dit alles reset. Succes!

 3. Bernadette says:

  Franklin, het probleem is inmiddels opgehelderd. Het had te maken met nieuwe instellingen die Facebook onlangs heeft gelanceerd. Je kunt gewoon onder ‘status bijwerken’ een link toevoegen van een webpagina of een filmpje. Als je dan even wacht, komt er een preview. Zodra de preview er is, kan je over de link typen, zodat deze niet zichtbaar is in je bericht! De preview blijft dan wel staan.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.