Persoonlijk

Bernadette heeft een internationale achtergrond: ze heeft achtereenvolgens in België, Canada en Nederland gewoond.

Typisch Nederlandse verworvenheden zijn haar directe aanpak en zeggen waar het op staat. Uit Canada heeft ze haar warme, open en eerlijke houding meegenomen.
Het Vlaamse aspect in haar herken je aan haar bourgondische voorliefde voor lekker eten en haar bescheidenheid.

Bernadette spreekt naast Westvlaams ook accentloos Nederlands, Engels en ze weet ook haar weg in het Frans.

Bernadette woont samen met haar partner in Zandvoort aan Zee, waar ook haar bedrijf gevestigd is.

Van internationaal naar zelfstandig

Na haar studies wilde Bernadette een stukje van de wereld zien en besloot als au pair in Canada te gaan werken. Uiteindelijk is ze daar gebleven om business studies te doen en deed de eerste werkervaring op in een internationaal bedrijf waarvoor ze later een Amsterdamse vestiging opgezet heeft. Leuk waren de vele internationale reizen en deel mogen uitmaken van iets ´nieuws´: groeien en nieuwe afdelingen inrichten, nieuwe producten lanceren. Voor Yamaha Motor Europe  heeft Bernadette – zo´n 15 jaar geleden – de fietsfabrikanten in Europa warm gemaakt voor elektrische motoren voor fietsen. Gewéldig om te zien dat elektrische fietsen nu zo´n succes zijn geworden in Nederland.

Op haar 35e ging Bernadette zich verder ontwikkelen en ging er Natuurgeneeskunde bij studeren. Hieruit blijkt haar voorliefde voor gezondheid, natuur en duurzaamheid. Tijdens haar studie heeft ze steeds part-time gewerkt voor Nederlandse bedrijven waaronder Biohorma die de producten van A. Vogel verkoopt. Na vier jaar een zelfstandige praktijk te hebben gehad waarin ze met kennis en kunde mensen heeft begeleid en gecoached, ging het toch weer kriebelen om weer meer met haar ´commerciële’ kant te gaan doen. Het coachen blijft ze doen en dit nu op het gebied van Social Media met Facebook als specialisatie.

Communicatie als rode draad

Bernadette: “Taal is zeg maar echt mijn ding!” Ik hou van talen leren, talen spreken en dit vooral omdat het je iets leert over andere culturen. Eigenlijk is ‘taal’ contact maken. Het maakt communicatie mogelijk. In de diverse banen die ik in mijn loopbaan heb gehad, stond communicatie altijd centraal in de vorm van presentaties, trainingen, lezingen geven. Dit zowel op het gebied van PR, reclame en verkoop als op het gebied van educatie en persoonlijke groei. Ik ben zo enthousiast over Social Media omdat hierin weer een nieuwe manier van communicatie aan bod komt!”

Bernadette heeft een grote expertise over Social Media opgebouwd en weet de waarde ervan op zakelijk gebied.

Kijk voor meer informatie op mijn LinkedIn profiel.